Mijn favorieten

6x waarom samenwonen je relatie leuker maakt

Het is natuurlijk best spannend om met jouw grote liefde te gaan samen wonen. Stiekem ben je toch een beetje bang en vind je het dood eng om die 'grote mensen stap' te maken (lees hier welke misstanden er zijn over het kopen van je eerste huis). Wees niet bang! Het is echt heel leuk om met je lover onder één dak te wonen. Waarom? Wij zetten het voor je op een rijtje:


 

1. Er is altijd iemand die op je wacht

Of je een pesthumeur hebt omdat alles tegen zat of juist thuis komt met een heerlijk gevoel omdat je lekker productief bent geweest op je werk: er is altijd iemand met een luisterend oor. Je hoeft nooit meer in je eentje te piekeren over stomme dingen. En als je echt de perfecte partner aan de haak hebt geslagen, is het hele huis al gezellig gemaakt voordat jij thuis komt.
 

2. Geen enkele nacht meer alleen

Je kunt iedere nacht tegen iemand aan kruipen. Zelfs als hij of zij een avondje op stap gaat met vrienden dan weet je dat jullie toch nog in hetzelfde bed belanden. Alleen dat idee geeft je toch al een heerlijk gevoel? Dat maakt alle drukte van werk en het sociale leven die jullie hebben goed.
 

3. Jouw huis, mijn huis

Naast een bed, delen jullie nog iets, namelijk: een huis. Daardoor hechten jullie beide waarde aan de gezelligheid die jullie creëren in huis en besteden jullie daar allebei aandacht aan.
 

4. Je leert elkaar beter kennen

Je kent elkaar uiteraard al goed, maar als jullie samenwonen leer je elkaar nóg beter kennen. Elke keer kom je weer achter nieuwe dingen en leer je elkaar nog beter kennen.
 

5. Meer spaargeld

Samenwonen is een stuk goedkoper dan ieder een eigen huis. Het schijnt voor veel stellen zelfs hét excuus te zijn om samen te gaan wonen. Je kunt namelijk de kosten delen: van de huur, van de hypotheek, van het meubilair en niet te vergeten: de boodschappen. Resultaat: je houdt meer geld over voor leuke dingen of bijvoorbeeld vakanties.
 

6. Degene waar je het meest van houdt, is altijd in de buurt!

Need we say more...?

Zijn jullie ook opzoek naar een liefdesnestje en hebben jullie hulp nodig van een aankoopmakelaar Rotterdam? Neem dan gauw contact met ons op!

Bron: Beautify (2019), 6x waarom samenwonen je relatie echt leuker maakt