Mijn favorieten

Inschakelen van een hypotheekadviseur

Wanneer jij op zoek bent naar jouw droomhuis, dan wil je natuurlijk weten wat je mogelijkheden zijn op financieel gebied. Dit is waar een hypotheekadviseur om de hoek komt kijken. Maar wanneer neem je precies contact met hun op?

makelaar Rotterdam

Eenmaal een leuk huis gevonden wil je natuurlijk wel weten hoe je het gaat financieren. Je krijgt te maken maken het lenen van geld voor een hypotheek en de bijkomende maandelijkse lasten hierdoor. Gelukkig voor jou hoef je dat niet allemaal in je eentje uit te zoeken. Dit is namelijk waar een hypotheekadviseur je bij kan helpen.

Wanneer inschakelen?
Er zijn verschillende momenten waarop men de telefoon oppakt om een hypotheekadviseur te raadplegen. Soms is dat wanneer er al een bod is uitgebracht of wanneer iemand op het punt staat dat te doen. Op internet zijn er tools om een idee te krijgen van de hoogte van de hypotheek. In werkelijkheid wijkt dit hier echter vaak van af. Over het algemeen geldt dat hoe vroeger je een adviseur inschakelt, des te realistischer de schatting van je hypotheek zal zijn. In verband met de huidige drukte op de woningmarkt is het handig om op voorhand te weten wat je mogelijkheden zijn. Daarbij kun je dan sneller schakelen als je bod geaccepteerd wordt.

Gesprek met de adviseur
Hoe ziet een gesprek met de hypotheekadviseur er dan uit? Na het maken van een eerste afspraak volgt er vaak eerst een oriënterend gesprek. Hierop volgt vaak een vervolggesprek waarin persoonlijk advies wordt gegeven. Dit is vaak op basis van zaken als de financiële situatie en een eventueel bezit van een koophuis. Op basis hiervan wordt een opzet gecreëerd die als voorbeeld dient. De officiële berekening wordt ingediend bij het aanvragen van een hypotheek. Hierbij komen nog extra zaken kijken zoals hoe lang je nog verwijderd bent van je pensioen. Hierdoor wijkt de definitieve hypotheek soms af van het voorbeeld.

De Hypotheekshop
Geïnteresseerd geraakt in wat een hypotheekadviseur voor jou kan betekenen? Voorberg NVM Makelaars werkt samen met De Hypotheekshop in Rotterdam/Blijdorp. Wij zitten zelfs onder één dak, dus wij als aan-en verkoopmakelaar werken nauw samen met onze collega hypotheekadviseur. Neem eens een kijkje op hun site.

Bron: Funda (2019), Wanneer bel je een hypotheekadviseur?