Mijn favorieten

Beter bezichtigen met een aankoopmakelaar

Na het zien van foto's ben jij benieuwd naar hoe de woning er in het echt uitziet. Ga je dit proces geheel zelfstandig in of schakel je hulp in van een aankoopmakelaar? Hier een aantal voordelen van het inschakelen van een expert.1. Meer zekerheid
Stel dat er twee identieke partijen geinteresseerd zijn in een woning, de een met aankoopmakelaar en de ander zonder. In dit geval zal de verkopende partij geneigd zijn in zee te gaan met de partij mét aankoopmakelaar. Dit doordat de verkoopmakelaar wil voorkomen dat er achterstallig papierwerk moet worden gedaan of dat de deal zelfs afketst op bijvoorbeeld de financiering.

2. Zoek niet langer

Vaak zie jij door het grote aanbod het bos niet meer. Een aankoopmakelaar neemt het zoekproces voor jou uit handen waardoor jij je niet meer druk hoeft te maken hierover. Dankzij het grote netwerk zijn wij ook eerder op de hoogte van nieuw aanbod dan jij als huizenzoeker.

3. Beter voorbereid bezichtigen
Een aankoopmakelaar bereidt de bezichtiging voor waardoor beter geinformeerd het huis kunt bezichtigen. Zo krijg je advies over bijvoorbeeld een aflopend erfpachtcontract of vergelijkbare woningen in de buurt die ook te koop staan. Ook kan een aankoopmakelaar jou adviseren over bouwkundige zaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het omtoveren van een grote slaapkamer in twee slaapkamers of het vergunningstraject voor een dakterras.

4. Snel handelen
Indien jij concreet geinteresseerd bent in een woning wil je natuurlijk snel kunnen schakelen. Een aankoopmakelaar kan op professionele wijze achterhalen of er interesse is in de woning of dat er zelfs al geboden is. Vaak kent de aankoopmakelaar ook de verkoopmakelaar wat kan helpen bij de biedingsprocedure.

Na het lezen geïnteresseerd geraakt in een makelaar in Rotterdam? Neem contact met ons op!

Bron: Funda (2019), Je bezichtigt beter mét een aankoopmakelaar