Mijn favorieten

De 12 tekenen dat jij een huismus bent!

Is de verhuizing uiteindelijk gelukt (nadat deze 7 dingen misgingen) en noemen ze jou nu een huismus omdat je niet mee gaat naar een festival, de bios of de kroeg? Ben jij van mening dat ongelijk hebben? Misschien ben jij wel verslaafd aan thuis. Funda zette de 12 kenmerken van een echte huismus voor je in een overzicht:
 

1. Kussens en dekens

Het eerste symptoom van een huismus is redelijk onschuldig. Je hebt een bank - zoals de meesten dat in huis hebben - maar die van jou ziet er net iets anders uit. Op die van jou liggen meer dan twee kussens en minimaal één warme deken. 
 

2. Het schapenvachtje

Of hij nu van de IKEA of van Leen Bakker is, iedere huismus heeft er een liggen: een schapenvacht. Ze zijn er in wit, grijs, bruin of beige. Heb jij ze in alle kleurvarianten: dan ben je echt een über-huismus.
 

3. Je pyjama

Je moet naar de supermarkt om boodschappen te doen voor het avondeten als je erachter komt dat je de hele dag al in je pyjama loopt. Dit is echt een huismussen-symptoom.
 

4. Netflix én Videoland zijn je beste vrienden

Het nieuwe seizoen van La Casa de Papel, The Handmaid's Tale en Shooter heb je de laatste paar weken al weggekeken, dus nu twijfel je of je misschien HBO er ook bij moet nemen.
 

5. Joggingbroek

Bij thuiskomst direct je joggingbroek aan? Als je echt niet kunt wachten en al in de gang je broek uit wil doen, ben je per definitie een huismus. Je hebt wel een uitzondering op de regel: de mannen met joggers (spijkerbroek-achtige joggingbroeken) en vrouwen die leggings dragen. Zij spelen vals. Zij zijn ook huismus terwijl ze buiten de deur zijn.
 

6. Je verkiest thuisbezorgd boven uit eten

Laat je liever lekker makkelijk eten thuisbezorgen dan dat je uiteten gaat? Zo lang het thuis, aan tafel (of voor de tv), opgegeten kan worden: dan ben jij het gelukkigst. Jep... een echte huismus.
 

7. Je houdt van regen

Kijkt Piet Paulusma bedroefd in de lens terwijl hij met depressieve ondertoon regen voorspeld? Vallen de woorden 'pijpen stelen', 'kaplaarzen' en 'overstromingsgevaar' en denk jij: mmm, best lekker. Jazeker, je bent er echt een.
 

8. 'Was er een stroomstoring dan?' 

Weet jij pas af van de stroomstoring als je het op de app van je favo krant leest of hoor je ervan als je bij de buurtsuper staat? Heb je er niks van gemerkt omdat je standaard alleen maar kaarsjes aan hebt? Tja, je kan het vast al raden...
 

9. Schoenen vs. thee

Heb jij meer verschillende soorten thee dan paren schoenen in de kast staan? Jij scoort een 10 op de schaal van huismus.
 

10. De postbode is je vriend

Kennen de pakketbezorgers je naam? Worden de pakketten van de buren steevast bij jou bezorgd, zonder überhaupt maar te hebben aangebeld bij de buren? Dan ben je zeker... moeten we het eigenlijk nog wel zeggen?
 

11. Jouw koffie is beter dan Starbucks

Maak jij met gemak een lekkere macchiato mét latte art? Jij bent zo'n winnaar die koffie maakt die beter smaakt dan de koffie van welke koffietent in de buurt.
 

12. Je wordt niet meer gevraagd

Word je niet meer gevraagd voor festivals, de bios of concerten? Je vrienden weten toch al dat je nee gaat zeggen.

Of het erg is? Nee joh!

Herken jij jezelf niet hierin en ben je veel weg? Lees hier wat je moet doen om inbrekers buiten te houden.
 

Huis verkopen Rotterdam of huis kopen Rotterdam? Voorberg NVM Makelaar Rotterdam helpt je op weg!