Mijn favorieten

De beste tips tegen woninginbraak

Open ramen, slechte sloten, donkere huizen en vroege schemer maken het extra aantrekkelijk voor inbrekers. Met deze tips blijven ze buiten de deur! Dus ben jij geen huismus en veel weg? Lees hier wat je dan moet doen om dieven buiten te houden (waar je een huismus aan herkent, lees je hier)
 


In Nederland wordt gemiddeld zes keer per uur ingebroken. Hoogst waarschijnlijk zijn er dus ook bij jou in de buurt inbrekers actief. Vaak hebben inbrekers geen plan. Ze kijken eerst of ze ergens makkelijk naar binnen kunnen. Maar, als ze eenmaal binnen zijn, hebben ze maar een paar minuten nodig.
 

1. Trek de deur dicht

Als een inbreker eenmaal binnen is, zijn met een paar minuten je waardevolle spullen weg. Het is dus allereerst zaak om ervoor te zorgen dat ze niet binnen kunnen komen. Neem bijvoorbeeld een goed slot en gebruik hem ook. Zelfs als je maar heel even de deur uit gaat, want met een plastic pasje zijn inbrekers zo binnen. Het sluit trouwens niet alle inbrekers buiten hoor. Met cilindertrekken kan een dief al binnen een halve minuut naar binnen. Om deuren en ramen goed te beveiligen, kun je het beste kiezen voor hang- en sluitwerk met een SKG-logo.
 

2. Laat een lampje aan

Inbrekers zijn net nachtdieren: ze slaan toe als het donker is. Dan worden ze namelijk niet gezien. Inbreken gebeurt niet alleen 's nachts, maar inbrekers komen steeds vaker langs in de late middag- of avonduren. Laat een klein lichtje branden, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Of hang een lamp met bewegingssensor op, zodat het licht automatisch aanspringt als er iets beweegt of iemand langs loopt. Een tijdschakelaar is ook een hele uitkomst. Hiermee kun je verschillende tijden instellen waarop het licht in je woning moet gaan branden. Bediening op afstand is zelfs mogelijk! Je zit dan toch net iets lekkerder op je vakantiebestemming, toch?
 

3. Doe ramen dicht

Inbrekers laten zich niet tegenhouden door een klein klimavontuurtje. Via een regenpijp, vuilcontainer of dakje van een schuur als opstap zijn ze zo op de eerste verdieping of hoger. Voorkom ongewenste gasten en inbraakellende en zorg dat ramen op alle verdiepingen gesloten zijn. Doe ze het liefst op slot met een (goedgekeurd) slot.

Dus: ramen dicht, lichtje aan en deur op slot!

Nog even een keer als herhaling:
- Sluit je ramen en deuren
- Laat een lichtje branden
- Draai deuren op slot, ook als je maar even weggaat.

O en trouwens... Leg voor de zekerheid je waardevolle spullen uit het zicht, monteer anti-inbraakstrips op je buitendeuren en informeer je buren als je langere tijd weggaat.

Heb je nog meer tips nodig? Jouw Rotterdamse makelaar kan je helpen!