Mijn favorieten

Verzamel deze types en je verhuis team is compleet!

Om de verhuizing - nagenoeg - perfect te laten verlopen (want ja, er gaat altijd wel wat mis), heb je een aantal types in je verhuis team nodig. De sfeerbeheerder of de regeltante of -neef mogen bijvoorbeeld niet ontbreken. Funda heeft de 9 duidelijke verhuis-types voor je op een rij gezet:
 

1. De regeltante of -neef

De man (of vrouw) kan zomaar je levensredder zijn. Of in ieder geval: de redder van je verhuizing. Dit is het behulpzame type die altijd alle zaakjes goed voor elkaar heeft en bij wie te laat komen een doodzonde is. Deze regelaar heeft de verhuizing tot in de puntjes voorbereid en zorgt ervoor dat hij de hele verhuizing kan overzien.
 

2. De wandelende gereedschapskist

Als je net dat ene schroefje kwijt bent of het plankje toch net niet past, dan ben je deze persoon dankbaar. De wandelende gereedschapskist staat al glimlachend voor je klaar en tovert zo de gereedschapskist tevoorschijn. Daarin zit uiteraard ál het mogelijke gereedschap.
 

3. De poetsmiep

Deze herken je aan de fles allesreiniger die hij of zij 24/7 onder zijn arm draagt. Het non-stop wapperende poetsdoekje is trouwens ook een kenmerk van de poetsmiep. Zodra er ook maar één ruimte is ingericht, gaat poetsmiep aan de slag!
 

4. Jerommeke

De Jerommeke is het typische sportschool-type. Te herkennen aan zijn sixpack en spierballen. 'Laat mij maar' is zijn stop-woordje. Alles wat zwaar is, tilt hij binnen no-time vijf trappen op. De dag erna heeft hij spierpijn, maar hij zal het nooit toegeven. Side note: Jerommeke is dan wel een jongens-naam, maar er zijn ook genoeg sterke dames!
 

5. Chef Sfeerbeheer

Verhuizen moet naast het harde werken, ook gezellig zijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door chef sfeerbeheer. Hij of zij ziet er op toe dat de juiste radiozender op staat en dat iedereen op tijd eet en drinkt. Hier en daar wordt er ook een mop getapt en wordt er af en toe: 'lekker bezig mensen!' geroepen.
 

6. De opperkok

Deze held(in) arriveert iedere ochtend met een volle boodschappentas. De opperkok zorgt voor de innerlijke mens. Een mega pan soep, spaghetti, nasi of oma's gehaktballen, noem maar op. Er is altijd genoeg!
 

7. De betrouwbare chaffeur

Iemand met een rijbewijs, busje en bakken vol geduld. 20 keer een en weer rijden tussen het oude en nieuwe huis? Geen probleem! Deze chauffeur houdt zelfs bij iedere drempel rekening met jouw breekbare antieke vaas of die ene dure lamp.
 

8. Handige Harry

Dit type schept al weken op over hoe goed hij of zij is met meubels. De hele dag hoor of zie je 'm niet, maar aan het eind van de dag heeft deze Harry (of Henriëtte) zo'n beetje je hele inboedel in elkaar gezet.
 

9. Pietje precies

Pietje heeft al-tijd een meetlint bij zich en krijgt jeuk als schilderijen of foto's scheef hangen. Ook kan Pietje heel goed keukenkastjes inruimen, je kledingkast sorteren en je boekenkast inpakken (vaak op kleur)

Na de verhuizing, ben je dus officieel eigenaar van een (koop)huis. Dan ga je eigenwoningforfait betalen. Watte? Juist. Dat lees je hier.


Bron: Funda, De 9 types die je in je verhuisteam moet hebben (2018)

Huis verkopen Rotterdam of huis kopen Rotterdam? Voorberg NVM Makelaar Rotterdam helpt je op weg!