Mijn favorieten

Knap je tuin binnen no-time op!

Heb je besloten te gaan verhuizen en ben je je woning aan het klaarmaken voor de woningpresentatie? Dan mag de tuin niet achterblijven. Wil je alvast wat stylingtips voor de binnenkant van je woning? Daar schreven we al eerder over! Dan gaan we nu over tot de tuin. Funda heeft, in samenwerking met Sprinkle, 5 stappen voor je op een rijtje gezet waarmee je binnen een dag ervoor zorgt dat je tuin er weer netjes uitziet.

 

Benodigdheden

  • Een goede zaag/snoeischaar
  • Vuilniszakken
  • Bezem
  • Handschoenen
  • Tafeltje en stoeltje
  • Tafelkleedje
 

Stap 1: Uitmesten

We zien vaak dat tuinen die er treurig bijliggen, vaak een nieuwe functie hebben gekregen. Ze dienen dan vaak als opbergkast. De eerste taak is het uitmesten van die rommelige opbergkast. Hup, alles moet weg! Bierkratten terug naar de buurtsuper. Dat hout wat er nog lag om ooit nog eens iets mee te timmeren, die nooit opgeknapte fiets met lekke banden, eeuwenoud speelgoed: weg ermee.

 

Stap 2: Aangewaaid afval wegvegen

Het waait nogal vaak in Nederland, dus er komt hier en daar wat afval je tuin in waaien. Zeker als je in de stad woont. Dus, handschoenen aan en rapen maar. En ja, ook dat plastic tasje dat al meer dan 8 maanden in de boom hangt mag nu de prullenbak in.

 

Stap 3: Snoeien, wieden en boenen

Het terugsnoeien van al die woekeraars kan zomaar al een paar vierkante meter schelen. Ruk al het onkruid tussen de tegels vandaan en veeg alle losse blaadjes en takjes op een hoop. Afhankelijk van de grootte van je tuin en de staat waarin hij verkeert, kan dit je echt wel een paar vuilniszakken met afval opleveren. Heb je groene aanslag op houtwerk of op je tegels? Een beetje schrobben en boenen met azijn doet wonderen.

 

Stap 4: Sfeer creëren

Zo. Iedereen die nu je tuin binnenstapt, moet het gevoel van vakantie krijgen. Dus: hang de hangmat uit, leg een tafelkleedje op tafel en maak het gezellig met bijvoorbeeld een zitje.

 

Stap 5: Zet wat groen neer

Jep, ook nog wat groen hier en daar. Grote planten zijn best prijzig, maar je kan planten gewoon uitgraven en meenemen naar je volgende tuin als je dat wil. Je kunt ze ook in een pot zetten. Maak bijvoorbeeld een leuk rijtje met wat hoge bamboe en wat bloeiende planten. Een bloeiende plant op tafel staat altijd fraai en de hoge bamboe kun je op een strategische plek neerzetten.

Had je dit maar eerder geweten he?

knap-je-tuin-in-no-time-op


Bron: Funda (2018), Knap je tuin op in 1 dag

 

Huis verkopen Rotterdam of huis kopen Rotterdam? Voorberg NVM Makelaar Rotterdam helpt je op weg!