Mijn favorieten

Laat je huis netjes achter bij de verhuizing

Het perfecte verhuisteam heeft je geholpen en alles dat mis kon gaan, is mis gegaan en dan is het zo ver: de oplevering van je oude huis. Funda heeft een handige checklist gemaakt waarmee je zorgt dat je je huis en alles eromheen netjes achterlaat voor de nieuwe bewoners. Wel zo handig...

 


Spullen ter overname

Als je afspraken hebt gemaakt over spullen die overgenomen kunnen worden, is het wel zo netjes om ze zo goed mogelijk achter te laten. Maak even een sopje en haal er nog even een doek overheen, haal het stof eraf en zet hem klaar voor gebruik. Daar maak je de nieuwe bewoner vast blij mee!
 

Schone keuken

Sowieso is een schoon een belangrijk punt hoor in deze lijst. Een inbouw magnetron vol met koekkruimels, een over met aangekoekte kaas of een koelkast met etensresten in de randen vindt iedereen goor. Zorg dat al het vuil in de keuken weg is. Vergeet sowieso niet om vuil weg te gooien. Zowel binnen als buitenshuis. Loop alle ruimtes nog even na.
 

Spijkers en pluggen

Je hebt al je foto's en schilderijen van de wand gehaald. Het resultaat: een grote gatenkaas. Haal alle spijkers, pluggen en ophanghaakjes weg en verwijder achterblijfselen op de muur. En... wel zo netjes: dicht even de gaatjes.
 

Stickers

Heb je ooit eens stickers op deuren, ramen of muren geplakt? Zorg dan dat je deze even weghaalt. Bij de bouwmarkt kun je sticker-verwijderaar kopen, dus van die achtergebleven plakresten hoeft niet meer. Weer iets waar de nieuwe bewoners zich niet mee bezig hoeven te houden.
 

Extra sleutels bij de buren

Vond je het handig als de buren een extra setje sleutels hadden? Kunnen wij ons voorstellen! Vergeet deze dan vooral niet op te halen. Kunnen jullie elkaar gelijk even gedag zeggen en kun je ze alvast inlichten over de nieuwe buren. Ga ook nog even je familie en vrienden langs en zorg dat ook zij alle sleutels hebben ingeleverd voordat je definitief verhuist.
 

Meterstanden

Doe voor de overdracht nog even een laatste check in de meterkast. Noteer de meterstanden om eventuele rekeningen te voorkomen en maak er voor de zekerheid nog even foto's van. Zorg dat je bij alle leveranciers meldt dat je gaat verhuizen, zodat ook zij de tijd hebben om alles op orde te krijgen.

En dan is het grote moment daar: je trekt voor de laatste keer de deur achter je dicht en je gaat naar de notaris voor de overdracht.


Na de oplevering, ben je dus officieel eigenaar van een (koop)huis. Dan ga je eigenwoningforfait betalen. Watte? Juist. Dat lees je hier.Bron: Funda (2018), Checklist om je huis netjes achter te laten
 

Huis verkopen Rotterdam of huis kopen Rotterdam? Voorberg NVM Makelaar Rotterdam helpt je op weg!