Mijn favorieten

Moederdag

Moederdag in Rotterdam

Zondag 13 mei is het Moederdag dus dat betekent dat we onze moeders eens even flink in het zonnetje gaan zetten. Dat kan je natuurlijk het beste doen in een stad als Rotterdam. Door de jaren heen zijn de hippe hotspots als paddenstoelen uit de grond geschoten. De keuze is dus reuze, maar waar moet je beginnen? Shellina heeft de leukste plekjes voor het ontbijt, de lunch, de borrel en het diner voor je op een rij gezet!
 

Ontbijt

We beginnen de dag natuurlijk met een heerlijk ontbijtje en dat doen we bij By Jarmusch. Hier kan je de hele dag terecht voor het ontbijt. Van 8:00 uur 's ochtends tot 16:00 uur 's middags moet je hier zijn voor pancakes, filterkoffie (met gratis refill) en gebakken eieren zoals jij ze wil.  Het all day breakfast concept van By Jarmusch heeft voor ieder wat wils! Of je nu gaat voor een heerlijke acai bowl of scrambled eggs met bacon: het kan!

Of je nu wel of geen ochtendmens ben, voor een ontbijtje bij By Jarmusch komt iedereen zijn bed uit!

Adres: Het Industriegebouw, Goudsesingel 64
Openingstijden: 8:00 - 16:00 uur

By Jarmusch Rotterdam     By Jarmusch Rotterdam

Lunch

Ben je echt geen ochtendmens en ga je liever voor de lunch? Dan kunnen wij je Bertmans aanbevelen! Bertmans is een kleine zaak aan de Zaagmolenkade. De sfeer die hier hangt, voelt echt als thuiskomen. Bij Bertmans koken ze voor iedereen. Er worden gerechten geserveerd uit de wereldkeuken, die vooral gebaseerd zijn op groenten. Er zijn hier dan ook veel vega(n) opties en genoeg keuzes voor mensen met voedsel allergieën. Alle gerechten zijn seizoensgebonden, dus de kaart verandert 4 keer per jaar.

Adres: Zaagmolenkade 15
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 8:45 - 22:00 uur, weekend: 9:30 - 17:30 uur

Bertmans Rotterdam     Bertmans Rotterdam

Borrel

In het door ons geliefde Vroesenpark vind je het Vroesenpaviljoen. Een niet te missen restaurantje midden in het park met een zonnig en sfeervol terras. Het Vroesenpaviljoen is voor iedereen: van stadsmens tot natuurliefhebber en van jong tot oud. Je kan er het hele jaar, 7 dagen per week terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Wij gaan voor de borrel. Op de borrelkaart vinden we heerlijke bites waaronder bitterballen van oesterzwam en flammkuchen. Je kan ook gaan voor de Vroesenplank. Dan krijg je een heerlijke mix van alles!

Adres: Vroesenlaan 60
Openingstijden: maandag: 11:00 - 18:00 uur, dinsdag t/m vrijdag: 11:00 - 21:00 uur, zaterdag: 10:00 - 21:00 uur, zondag: 10:00 - 18:00 uur.

Vroesenpaviljoen Rotterdam    Vroesenpaviljoen Rotterdam

Diner

Voor het diner gaan we de Erasmusbrug over, naar de kop van Zuid. Daar vind je, op de Wilhelminapier, het statige gebouw van Hotel New York. Hotel New York is een echt begrip in het Rotterdamse. Een gebouw met hoge plafonds, oude details, mooie lampen en maritieme accessoires. Om deze sfeer te proeven, moet je gewoon een keer langs gaan. De menukaart is heel uitgebreid. Van vlees tot vis tot vega. De keuze mega! Je kunt hier zelfs een overnachting boeken om de dag mee af te sluiten. We love it!

Adres: Koninginnenhoofd 1
Openingstijden: maandag t/m donderdag: 17:00 - 01:00 uur, vrijdag en zaterdag: 16:00 - 02:00 uur, zondag: 12:30 - 01:00 uur

Hotel New York Rotterdam     Hotel New York Rotterdam


Wil je ook tips voor Vaderdag? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet op onze blog!
 

Huis kopen Rotterdam? Voorberg NVM Makelaar Rotterdam helpt je op weg!