Mijn favorieten

De dingen die misgaan tijdens een verhuizing

Waar we het de vorige keer nog hadden over de types die je in je verhuis-team moét hebben, gaan we het nu eens hebben over alle stress die zo'n verhuizing met zich mee brengt. Want... de champagnefles is ontkurkt, maar man o man wat een gedoe geeft zo'n verkoopproces. En dan moet dus de verhuizing nog beginnen. Funda heeft een aantal dingen op een rij gezet die gegarandeerd mis gaan tijdens iedere verhuizing:
 

1. Het huis

Hoewel je goed hebt opgelet tijdens de bezichtiging en de makelaar ook nog een kritische blik op de woning heeft geworpen, zijn er in alle spanningen toch nog een aantal 'kleinigheidjes' over het hoofd gezien. De plinten passen bijvoorbeeld totaal niet bij je inrichting. De trap moet eigenlijk wel opnieuw worden bekleed of de kleur van de keuken is toch niet helemaal jouw ding. Just keep breathing, het komt goed!

 

2. Het verhuisteam

Alle hulp is welkom: sterke neven, zwagers, ouders en natuurlijk je beste vrienden die je al zo'n beetje je hele leven kent. Maar dan krijg je 2 dagen - of misschien ook wel 2 uur - van tevoren de appjes binnen: 'mag het ook een uurtje later?'. Of ze zijn compleet vergeten dat ze een vakantie geboekt hadden of hebben last van hun arm waardoor ze niet kunnen komen tillen. En dan hebben we het nog niet over die onhandige vriendin gehad die alles laat vallen en overal over struikelt. Jij zit vervolgens met de gebakken peren... Wil jij ervoor zorgen dat je hét perfecte verhuisteam om je heen hebt, lees dan op onze blog welke types je dan moet verzamelen.

 

3. De spullen

Alle lege dozen zijn verzameld en inmiddels staat heel je woonkamer vol. Jij bent er van overtuigd dat al je spullen in die dozen passen en dat je dat binnen een paar uurtjes voor elkaar hebt. Helaas, niets lijkt minder waar. De dozen zitten altijd sneller vol dan je denkt. Op zo'n moment kom je er altijd achter dat je veel meer spullen hebt dan je denkt. Dus... ga nog maar een paar dozen halen en reken nog maar wat uurtjes.

 

4. Planning

Als je dan eindelijk het klusteam compleet hebt, kan het echt beginnen. Reken er maar niet op dat alles volgens planning verloopt. Er is altijd wel een kast die zich niet in elkaar laat zetten en onverwachtse ritjes naar de bouwmarkt omdat de verf op is zijn standaard. Je bent allerlei moertjes en schroefjes kwijt en je bed verhuizen kostte toch meer tijd. Ons advies: laat het over je heen komen.

 

5. De ontbrekende doos

En dan hebben we het niet over je helpende tante die opeens verdwenen is. Nee we hebben het over de doos die er eerst echt nog was, maar nu opeens niet meer. Waar die is of waar je hem bent kwijtgeraakt weet je niet meer, maar dat er essentiële dingen inzaten is een ding dat zeker is. Een geruststellende gedachte is misschien wel dat 'de doos' altijd wel weer opduikt. De andere kant van het verhaal: hij duikt altijd op als hij niet meer nodig is.

 

6. Afwerken

Zo! Eindelijk zit je dan in je nieuwe huis. Het voelt allemaal nog een beetje onwennig, maar alles is inmiddels uitgepakt en het gewone leven kan weer verder gaan. Wel zonder afwasborstel, want die was je vergeten mee te nemen, en er liggen ook nog geen kussens op de bank, zonder waterkoker (want tja... 'de doos') en zonder lamp boven de eettafel want je vader komt die nog ophangen. Hoe je dit aan kunt pakken? Lijstjes maken en geloof houden want: ooit komt het af.

 

7. De gevaarlijk oplopende kosten

De verhuizing pakt altijd duurder uit dan je in eerste instantie denkt. Je huurt een busje, auto of boedelbak en wil wat lekkers voor bij de koffie. Ook tijdens de lunch wil je je helpers voorzien van een lekker broodje en 's avonds eten jullie nog een bordje Chinees met z'n allen. Ook wil je na de verhuizing een klein bedankje kopen voor je vrienden en vind je het toch dat je een bloemetje moet kopen voor je oom die door z'n rug is gegaan tijdens het tillen van jouw zware kast. Het lijken allemaal onschuldige kosten, maar ze kunnen hoog oplopen.


Bron: Funda (2018), 7 dingen die altijd misgaan tijdens een verhuizing

 


Huis verkopen Rotterdam of huis kopen Rotterdam? Voorberg NVM Makelaar Rotterdam helpt je op weg!