Contact

Taxatie

Heb je een taxatierapport nodig?

Naast aankoop- en verkoopbegeleiding, kun je bij Voorberg NVM Makelaars ook terecht voor een taxatierapport. Dit kan zijn omdat je net een woning hebt gekocht en de hypotheekverstrekker om een taxatierapport vraagt voor de financiering of omdat je je hypotheek wilt aanpassen. Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar de werkelijke waarde van je woning en wil je hiervan een rapport laten opmaken.

Taxatie in Nesselande? Je hebt er geen omkijken naar: wij regelen je taxatie Nesselande van a tot z.

Waar letten we op?

Tijdens de taxatie let de NVM-makelaar op de volgende belangrijke aspecten:

  • staat van onderhoud;
  • inhoud en oppervlakte;
  • functionele indeling;
  • kwaliteit van constructie en gebruikte materialen;
  • rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad;
  • ligging van de woning in de directe omgeving.

Onze taxateurs nemen vaak ook contact op met de gemeente voor informatie over het bestemmingsplan. Verder doen zij kadastraal onderzoek om te zien of de constateringen in en om de woning overeenkomen met de gegevens van het Kadaster.

Een ander belangrijk onderdeel van het taxeren is de marktsituatie: de verhouding tussen vraag en aanbod in de regio. Het bepalen van de marktwaarde van een woning is onze specialiteit. Onze taxateurs kennen als geen ander de regionale markt- en prijsontwikkelingen en ze weten de verkoopbedragen van soortgelijke woningen in de regio. Indien nodig waarschuwen onze taxateurs (bij een nog niet gesloten koop) voor risico’s en behoeden zij hun cliënt voor een (te dure) woningaankoop waar hij achteraf niet zo tevreden mee is. De klant is natuurlijk het best gebaat bij een woning die ook over enkele jaren nog goed in de markt ligt.

Wij taxeren graag voor je, ook voor een (gevalideerd) NWWI rapport kun je bij ons terecht. Meer weten? Neem vrijblijvend met ons contact op, wij adviseren je graag.