Contact

Woning aankopen

Je wilt een huis kopen en je zoekt iemand die jouw belangen behartigt. Een aankoopmakelaar die samen met jou voor het beste resultaat gaat.

Voorberg NVM Makelaars kan je helpen als aankoopmakelaar in Rotterdam. Door van tevoren al je woonwensen door te spreken met jouw aankoopmakelaar wordt het zoeken naar de juiste woning een stuk makkelijker. Een huis kopen Rotterdam doe je met de makelaar die een 9,2 scoort onder haar klanten! Meer weten? Bel vrijblijvend 010-2650040 voor meer informatie over onze diensten als aankoopmakelaar Rotterdam.

Je financiële situatie

Voordat je een huis gaat kopen, is het verstandig je financiële mogelijkheden op een rijtje te zetten. Wij raden je aan om hiervoor een oriënterend, kosteloos gesprek aan te gaan met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Je kunt hiervoor ook terecht bij onze collega’s van De Hypotheekshop Rotterdam Blijdorp. Wij brengen je graag met hen in contact.

Aankoopmakelaar Rotterdam


1. Jouw aankoopmakelaar gaat actief voor je op zoek in Rotterdam

Wij helpen je met zoeken naar een woning. Dankzij ons grote netwerk, zijn wij vaak eerder op de hoogte van nieuw aanbod dan jij als huizenzoeker. Omdat we lid zijn van de Rotterdamse Vereniging van Makelaars (RVM), krijgen wij nieuwe woningen als eerste in het vizier. Wij attenderen je dus op woningen die nog niet online te vinden zijn. Wil je een bezichtiging inplannen? Ook dat regelen wij!

Heb je zelf een woning gevonden? Bel ons direct, dan nemen wij contact op met de verkopend makelaar en plannen een bezichtiging voor je in. Ook dan kunnen wij optreden als jouw aankoopmakelaar Rotterdam.

2. Regelt bezichtigingen

Als aankoopmakelaar Rotterdam gaan we met je mee naar een bezichtiging. Wij kijken met een kritische blik naar het huis: wat is de staat van het onderhoud en zijn er eventuele gebreken? Wij geven je deskundig advies. We kijken naar zaken waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een woning: wat is de bouwkundige staat? Is er een actieve Vereniging van Eigenaren? Welk reëel bod kunnen we voor je doen? Door onze vakkennis en ervaring als makelaar Rotterdam kunnen wij je goed adviseren.

Je hebt je droomhuis gevonden en je wil een bod doen, wat nu? Wij adviseren je graag. We brengen pas een bod uit als we allerlei documenten zorgvuldig hebben bekeken. Wat staat er in de vragenlijst? Is de Vereniging van Eigenaren ‘gezond’? Hoe is de buurt en wat zegt het Kadaster? We bekijken ook het energielabel zodat we je, na ons onderzoek, kunnen adviseren over een (openings)voorstel. Als een verkopend makelaar met een inschrijving werkt, brengen we een eindvoorstel voor je uit.

3. Jouw aankoopmakelaar regelt de juridische zaken

Gefeliciteerd! We hebben een mondelinge overeenkomst. Wij zorgen ervoor dat de juiste gegevens bij de verkopend makelaar terecht komen, zodat zij de koopovereenkomst op kunnen stellen. Afhankelijk van de voorwaarden zal er een taxatie en/of een bouwkundige keuring plaatsvinden. Ook bij deze afspraken kunnen wij, als jouw aankoopmakelaar Rotterdam, aanwezig zijn. Uiteraard behandelen wij deze rapporten met grote zorgvuldigheid.
Zodra we de koopovereenkomst hebben ontvangen, nemen we deze met je door voordat je ondertekent. We letten op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de kadastrale gegevens. Als koper mag je een notaris kiezen. Het is verstandig om meerdere offertes op te vragen, maar je kunt ons ook gerust om advies vragen.

4. Gaat mee naar de notaris

Op de afgesproken overdrachtsdatum gaat jouw aankoopmakelaar mee naar de woning voor de eindinspectie. Tijdens deze eindinspectie kijken we of de woning wordt opgeleverd zoals destijds afgesproken. Ook noteren we de meterstanden, zodat deze kunnen worden doorgegeven aan de energieleverancier. Vervolgens gaan we naar de notaris voor de belangrijkste stap: de ondertekening van de leverings- en hypotheekakte. Je ontvangt nu definitief de sleutels van je nieuwe huis!

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren je graag.
Zorg dat je alvast op de hoogte blijft van het meest actuele aanbod en meld je aan voor de zoekopdracht!
Wist je dat we op Facebook en Instagram altijd alle woningen aankondigen?