Contact

2e Virulystraat 6 B | Rotterdam

Vraagprijs € 495.000

Beschikbaar

Omschrijving

Sfeervol, karakteristiek en ruim zijn wel de typerende woorden voor dit dubbele benedenhuis aan de 2e Virulystraat! De woning is gelegen aan een rustige straat in de populaire woonwijk Nieuwe Westen. Een gedeelte van de wijk waar mensen heel graag wonen en vaak voor lange tijd blijven wonen. Als dat geen goed teken is!? Deze 5- kamer benedenwoning is anders gebouwd dan de gemiddelde woning uit de jaren '10. Dit betreft een brede benedenwoning, met grote slaapkamers en een praktische indeling. In 2018 is de keuken verplaats vanuit, wat nu de werkkamer is, naar de woonkamer. Hierdoor is een zeer prettige woonkeuken ontstaan, die middels originele en suite af te scheiden valt van de woonkamer. De massief houten vloer en glas-in-lood bovenramen in de keuken en woonkamer, oude marmeren schouwen in de verschillende (slaap)kamers maken deze woning tot karakteristiek geheel!

Kom jij ervaren wat deze benedenwoning voor jouw woongeluk kan betekenen? Plan gauw een bezichtiging in!

Locatie:
Het Nieuwe Westen heeft een bijzondere mix van wonen met grootstedelijke allure én typische volksbuurten. De buurt is een echte stadswijk, interessante winkelstraten en ruime pleinen. Het is een wijk met veel leuke koffietenten, cafés en multiculturele restaurantjes. Dit maakt het Nieuwe Westen divers en erg leuk wonen!
Het appartement is gelegen in een rustige zijstraat van de Beukelsdijk en de Burgemeester Meineszlaan. De wijk kenmerkt zich door de vele karakteristieke vooroorlogse woningen en gebouwen. Om de hoek is het Virulyplein gelegen met voornamelijk speelgelegenheid voor kinderen. De prachtige Heemraadssingel bevindt zich op loopafstand, evenals het Roel Langerakpark voor de nodige ontspanning. Supermarkten en diverse winkeltjes bevinden zich aan het Mathenesserplein, Vierambachtstraat en het bruisende centrum van Rotterdam is op de fiets binnen 10 minuten te bereiken! De tram aan de Vierambachttraat en de bus aan de Beukelsdijk brengen je binnen no-time in het centrum!

Indeling:
Eigen entree vanaf de straat. De hal, met toegang tot het separate toilet, leidt je naar alle ruimtes op de begane grond. Aan de straatzijde bevinden zich de gezellige woonkamer die middels originele schuifdeuren en en suite kasten afgescheiden is van de woonkeuken. De Bruynzeel keuken (2018) is in hoekopstelling geplaatst en beschikt over alle nodige apparatuur: 5 pits gasfornuis met oven en afzuigkap, combi-oven, vaatwasser en koelkast. Verder maken de leuke wandtegels de keuken helemaal af!
Aan de achterzijde bevindt zich de eerste slaapkamer, die perfect dienst kan doen als werkkamer. Van origine zat hier de keuken. Vanuit deze kamer is de achtertuin bereikbaar, een echt stadstuintje, waar je 's ochtends kunt genieten van het ochtendzonnetje.

Op de eerste verdieping bevinden zich de 2 riante slaapkamers (resp. 16 m² en 17 m²), een washok met tevens opstelplaast voor de CV-ketel en de badkamer met separaat toilet. De badkamer is voorzien van douche en wastafelmeubel.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar: 1919
- Oppervlakte ca. 114 m²
- Woning is voorzien van dubbel glas
- Plafond geisoleerd
- Stadstuin met ochtendzonf
- CV-ketel (Intergas/2021)
- Actieve VvE, maandelijkse bijdrage €145,-
- Schilderwerk kozijnen uitgevoerd in 2020
- MJOP aanwezig
- Woning is gelegen op erfpachtgrond, waarvan de canon is afgekocht tot medio 2046
- Oplevering in overleg

De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Bovenstaande presentatie is niet meer dan een uitnodiging tot het doen van een bod, er kunnen geen rechten of verplichtingen aan worden ontleend.

Voorberg NVM makelaars behartigt de belangen van de verkopende partij, schakel je eigen NVM aankoopmakelaar in.

Kenmerken

Informatie

 • 1919
 • kosten koper
 • mechanische ventilatie, tv kabel,
 • in overleg
 • 03-01-2023
 • 23-01-2023

Gebieden

 • 114 m2
 • 5 m2

Energie

 • pannen, bitumineuze dakbedekking
 • dubbel glas
 • cv ketel
 • cv ketel

Layout

 • 5
 • achtertuin

Locatie

Meer informatie over deze woning

Neem contact op met Voorberg makelaars

  Interesse in een bezichtiging?