Contact

Westplein 17 | Rotterdam

Vraagprijs € 895.000

Verkocht

Omschrijving

WESTPLEIN, SCHEEPVAARTKWARTIER, ROTTERDAM,
Verborgen achter de Parklaan: uniek woonhuis met voortuin op het zuiden, patio en een eigen berging, gelegen in een voormalig Koetshuis, dat van origine gebouwd is in de 18e eeuw. Gelegen in het blijvend rustige deel van het SCHEEPVAARTKWARTIER, met een unieke en voorname ligging, net ten westen van het stadscentrum. Omringd door de statige Parklaan en prachtige kades, met een vrijwel directe toegang tot het Park en de Veerhaven. Met hippe restaurantjes/koffiebars naast de deur.

De historie:
Het koetshuis is oorspronkelijk uit 1871 en is in 2005 getransformeerd tot 4 woonhuizen. Oorspronkelijk hoorde het koetshuis bij een villa aan de Parklaan, gebouwd voor Van Rijckevorsel. Hij was de laatste telg uit een belangrijk Rotterdams koopmansgeslacht, die zijn leven niet aan de handel, maar aan de natuurwetenschap en de antropologie heeft gewijd. Hij promoveerde bij prof. Buys-Ballot (oprichter KNMI) in 1873 en verrichtte voor hem metingen op een reis naar Nederlands-Indië. Tijdens deze en volgende reizen verzamelde hij talloze kunstnijverheidsobjecten. Zijn verzameling stelde hij ten toon in dit koetshuis.

Indeling:
Via een smal laantje vanaf het Westplein bereik je het koetshuis en via een afgesloten hek kom je uit in de tuin aan de voorzijde. Hier is het een oase van rust en dat middenin de stad. Deze aangename stadstuin, met veel zon door de ligging op het zuiden, heeft een moderne terrasoverkapping met verstelbare lamellen. De tuin loopt over in de woonkamer voorzien van een sfeervolle open haard, gietvloer met vloerverwarming, gestuukte wanden met wandverlichting en een hoog stoer plafond met de oorspronkelijke balken. Verder is er nog een ruime bergkast. De open woonkeuken in hoekopstelling is voorzien van alle inbouwapparatuur. Vanuit de keuken kom je aan de achterzijde op een patio van 3 m2 met aansluitend de houten berging met elektra. 2e hal met vernieuwd toilet en nieuwe trap met wandverlichting naar de 1e verdieping.

1e verdieping:
Deze verdieping kenmerkt zich door het open karakter en beschikt over twee kamers. In het midden is er een moderne badkamer met een verzonken ligbad, douchehoek, 2e toilet en wastafelmeubel met spiegelkast. Aan de voorzijde is er nog een ruime inloopkast met glazen deuren. Via een trapje kom je op de entresol waar er een aansluiting is voor de wasmachine en de opstelling van de CV combi ketel. Deze ruimte is gedeeltelijk 2 meter hoog.

Bijzonderheden:
- Gelegen op eigen grond;
- Dubbel glas;
- Open haard;
- Gestuukte wanden en plafonds;
- Gietvloer met vloerverwarming op de begane grond;
- Eigen berging vanaf de straatzijde als het woonhuis direct te bereiken;
- Deze woning biedt een expansiemogelijkheid om de 1e verdieping te vergroten;
- Verwarming en warm water door middel van een CV-ketel (bouwjaar 2005);
- Eventueel is er op het naastgelegen afgesloten terrein een eigen parkeerplaats te huren;
- Vanwege de leeftijd van het pand wordt er een ouderdomsclausule opgenomen in de koopovereenkomst;
- Oplevering: in overleg.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Bovenstaande presentatie is niet meer dan een uitnodiging tot het doen van een bod, er kunnen geen rechten of verplichtingen aan worden ontleend.

Wij behartigen de belangen van de verkopende partij, schakel uw eigen NVM aankoop makelaar in.

Kenmerken

Informatie

 • 1871
 • kosten koper
 • mechanische ventilatie, tv kabel, buitenzonwering, rookkanaal, natuurlijke ventilatie,
 • in overleg
 • 05-04-2021
 • 03-09-2021

Gebieden

 • 114 m2
 • 109 m2
 • 30 m2

Energie

 • leisteen, overig
 • dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, hr glas
 • cv ketel
 • cv ketel

Layout

 • 4
 • voortuin

Locatie

Meer informatie over deze woning

Neem contact op met Voorberg makelaars